This is Default Slide 1 Title

You can completely customize Slide Background Image, Title, Text, Link URL and Text.

Navigate to Admin Panel -> Left Menu -> Appearance -> Customize -> Slider Section, update slider fields and save changes.

Read more

This is Default Slide 2 Title

You can completely customize Slide Background Image, Title, Text, Link URL and Text.

Navigate to Admin Panel -> Left Menu -> Appearance -> Customize -> Slider Section, update slider fields and save changes.

Read more

This is Default Slide 3 Title

You can completely customize Slide Background Image, Title, Text, Link URL and Text.

Navigate to Admin Panel -> Left Menu -> Appearance -> Customize -> Slider Section, update slider fields and save changes.

Read more

This is Default Slide 4 Title

You can completely customize Slide Background Image, Title, Text, Link URL and Text.

Navigate to Admin Panel -> Left Menu -> Appearance -> Customize -> Slider Section, update slider fields and save changes.

Read more

This is Default Slide 5 Title

You can completely customize Slide Background Image, Title, Text, Link URL and Text.

Navigate to Admin Panel -> Left Menu -> Appearance -> Customize -> Slider Section, update slider fields and save changes.

Read more

1976

29 Augustus 1976, Patrick. Joseph. Gerardus. Mechtilde Schiffelers (Schiffie) geboren,
in het ziekenhuis te Heerlen – Limburg – Nederland

1978

23 November 1978, Mijn broertje Pascal Schiffelers is geboren,
in het zienkenhuis te Heerlen – Limburg – Nederland

1979

Zodat mijn moeder meer en beter voor mijn broertje kon zorgen, moest ik naar de
Crèche / Kinderdagverblijf. Ik zat daar in de groep met nog 2 andere Patrick’s…
… Om iedereen beter uit elkaar te houden, verzon de kinderleidster voor de andere Patrick’s en mij een bijnaam,
afgeleid van onze achternamen; zo werd de ene Vlinder, de andere bleef Patrick (omdat hij een moeilijke achternaam had)
en ik kreeg de bijnaam Schiffie (toen werd het nog op z’n Limburgs uitgesproken “Sjiefie”.
Sindsdien noemde alle klasgenoten, vrienden en bekende mij Schiffie (Sjiefie).

1980

Ik ging naar de Kleuterschool de Horizon te Treebeek/Brunssum – Limburg – Nederland

1982

Veranderde ik van Kleuterschool naar die van de Sint-Fransiscusschool – Treebeek/Brunssum – Limburg – Nederland

1983

Ik ging naar de Basisschool Sint-Fransiscusschool – Treebeek/Brunssum – Limburg – Nederland

1989

Ik ging naar het brugklas van het 1e middelbaar op Scholen Gemeenschap De Aldenhof – Hoensbroek – Limburg

eerst richting verzorging/verkoop, later verkoop/kantoor, waar ik mijn diploma’s voor heb behaald.

 • Mijn Vader en ik werden DJ op de Camping-Disco’s op Camping San-Lanaco – Lanaken – Limburg – België, waar wij een plaats hadden.,
  Ook verzorgde mijn vader toen het Entertainment en regelde Drive-In-Shows (Discobars), Artiesten, Orkesten, Bands, Travestie-Shows etc.

1993

Ik ging naar de brugklas van het Secundair onderwijs aan de K-M.E.A.O. Economisch College – Heerlen – Limburg – Nederland

richting Administratie/Economie, waar ik in 1995 mijn diploma voor haalde. Ik vervolgde de de opleiding naar de M.E.A.O. tot 1997.

1995

 • Ik begon als Danser in de plaatselijke discotheken (eerst als gast, later geboekt) in de:
  – Peppermill – Heerlen – Limburg – Nederland
  – Koempelclub – Brunssum – Limburg – Nederland

1996

Ik volgde met succes de opleiding Basis Kennis Boekhouden, en behaalde hiervoor mijn diploma

 • Mijn Dance-Acts werden uitgebreider en de boeking gingen door heel Nederland, België en Duitsland.

1997

Ik verliet school en brak mijn opleiding af, ik was wel uitgenodigd op het diploma-feest.

1997 is (tot heden) mijn ergste jaar ooit ! Op 6 September 1997 in de ochtend overleed mijn vader Jo Schiffelers 🙁

1998

Ik startte samen met mijn beste vriend Raymond mijn bedrijf (een V.O.F.) dat ik eigenlijk samen met mijn vader zou starten,
de naam werd bepaald door de eerste letters van onze DJ namen: $chiffie & Mokkie = $-M Productions
we begonnen als DJ’s en DJ en Artiesten boekingen en begonnen samen muziek te maken op de Commedore Amiga,
later op een Intel Computer, en zo verder kwa updates. Meestal waren dit Mash-Ups of kleine Mixen, die ook door andere DJ’s gedraaid werden, maar ook eigen muziek, al is geen van alle versies ooit gereleased.

2000

Raymond had steeds minder tijd (mede door zijn relatie, ik zat zelf ook in een relatie) en stapte daarom uit het bedrijf (V.O.F.)... Ik ging verder met een andere vriend Tom,
dit duurde tot midden 2001. Doordat Tom teveel beloftes deed tegen te lage vergoedingen en niet uit het bedrijf wilde stappen, had ik de beslissing genomen om uit mijn eigen bedrijf te stappen om de lasten van een faillissement voor mij te voorkomen.
eind 2001 werd Tom failliet verklaart.

2003

Precies 3 jaar nadat ik uit mijn bedrijf gestapt was, begon ik opnieuw. onder de nieuwe naam Si-Entertainment Group,
dit betekende ook het einde van de 3-jarige relatie die ik had, maar waarin zij mij niet mijzelf liet zijn.
Ik begon weer als Danser/Entertainer (na een blessure van meer dan 2 jaar aan mijn knie), maar ook als DJ.
En ik deed weer boekingen voor DJ’s, Artiesten, Orkesten en Striptease-Acts en Travestie-Acts en maakte Posters & Flyers, etc. voor de plaatselijke café’s, zalen, verenigingen, Discotheken, etc.

2004

Ik leerde DJ (Henri) Kicken kennen in discotheek de Peppermill, waar hij toen resident DJ was en hij net zijn nieuwe single uit had:
(Ain’t No Party Like An) Alcoholic Party en toen hij besliste om On-Tour te gaan (eerst samen met zijn broertje DJ Patrick Kicken) later samen met mij als zijn entertainment-acts in zijn shows. Dit was de start van een langdurige samenwerking.

2005

 • Ik breidde uit met in februari de overname van een klein internetradiostation “Magic Radio”, van een vriend van mij. Ik wilde daar mijn naam aan linken natuurlijk en maakte er “Si-Magic Radio” Van (Schiffie’s Internet “Magic” Radio). 8 April was de allereerste uitzending…
  Die meteen een succes was (daar Magic Radio tussen de 10-25 luisteraars had en wij meteen over de 300 (we hadden een slot van 500).

Al snel was dit te weinig en moesten wij snel upgraden naar 1.000 luisteraars en snel naar 2.500 en later het jaar zelfs naar 5.000 luisteraars ! Wij hadden dagelijks tussen de 2.000 en 3.800 luisteraars !! Wij mochten ons toen tot een van de grootste internetradiostations van Nederland noemen.
Ook begonnen we zelf evenementen te organiseren, dit leidde tot de samenwerking met een toenmalige andere vriend van mij, die beveiliging en internetaansluitingen deed (met grondwerken en verkeersregelaars).

 • Ik speel mee in de -videoclip van B*E*D-XL – Meisje, hierin speel ik naast de band zelf de hoofdrol, waar zij audities laten doen voor een nieuw bandlid, met een knipoog naar de talentenjachtshow Idols natuurlijk. Enkele meiden die ook meespelen in de videoclip hadden mij hiervoor opgegeven, omdat ze dachten dat het leuk zou zijn als ik dan ook echt met Idols mee zou doen.
  B*E*D heeft in Nederland meerdere nummer 1 hits gescoord ! Ik had de mannen leren kennen tijdens optredens van mij en DJ Kicken.
 • Mijn deelname aan Seizoen 3 (2005/2006). Natuurlijk ben ik op deze uitnodiging in gegaan, niet zo zeer om een echte zanger te worden, maar voor mijn Dans-Entertainment-Act. Dit is mij aardig goed gelukt, want ik heb met deze beelden mede in de reclame-spot voor wanneer Idols op TV zou komen. Mijn auditiie hebben ze nooit uitgezonden, enkel deze beelden: (Klik op: ).
 • Ik was een van de 10 spraakmakendste afvallers, hier hebben zij mij neergezet als de “nieuwe” Herman Berghuis” uit seizoen 2, die ook dansjes deed, maar dan vonden ze mij toch veel cooler. Ze hebben mij toen ook een management contract aangeboden, maar dit heb ik afgeslagen (omdat je zelf amper iets over houd van de gage en ik meer wilde en zij wilden niet toegeven…. dus helaas voor hun.
  In de LIVE-Uitzending van de oudjaarsavond-show (die echt live uitgezonden werd op RTL5 op 31-12-2005).
  Hierin zong elk van de 10 spraakmakendste afvallers enkele zinnen uit het lied ‘A Brand New Day’. vooraf werd iedereen kort geïnterviewd, behalve ik… mij hebben ze erna geïnterviewd, mede doordat ik op het laatste van het refrein van de producer naar voren mocht komen en dan mijn dance-moves mocht laten zien en moest eindigen met mijn bekende ‘Knie-Val’.
  (Klik op: om te openen).

2006

Een ander slecht jaar in mijn leven… Die vriend die de nevenvestiging runde hield er zonder mijn weten een tweede boekhouding eraan over en had mijn handtekening vervalst en zo mij zwaar in de problemen gebracht, wat leidde tot een faillissement en er een einde kwam aan een hele leuke periode. (gelukkig is het meeste van het bedrag op die persoon zijn naam overgezet, maar ik moest nog altijd mijn huis verkopen en nog een huis (aan geldwaarde) betalen.
Omdat ik meer tijd had, ging ik ook geregeld mee naar de studio samen met DJ Kicken. later ging ik ook alleen naar de studio om mijn eigen dance singles op te nemen (samen met zangeres Jessy T. (toen nog C.)). Daar ik deze niet uitgebracht kreeg via een platenmaatschappij zei de producer van de studio zo van “Jij kent nu zoveel Feest-Dj’s en iedereen heeft je entertainment graag…
… waarom maak je geen feestnummer? …Zo gezegd, Zo gedaan en de La-La Polonaise opgenomen en gestuurd naar de platenmaatschappij waar DJ Kicken toen ook bij zat, die eigenaar had ik inmiddels leren kennen tijdens optredens.
Omdat ik hiermee 3 weken voor carnaval mee afkwam, heeft hij het nummer enkel op het verzamelalbum “Carnavals-Toppers Vol.1” gezet, later heb ik deze zelf online gezet op alle platforms als Spotify, Deezer, YouTube Music, iTunes, Apple Music, Amazon Music, etc.

2007

Met de La-La Polonaise wonnen wij de publieksprijs van de LVA-Awards (Limburgse Vasteloavend Awards) in Nederlands Limburgs,
men kon online stemmen op zijn/haar favoriete nummer… Dat bleek dus de La-La Polonaise te zijn, ik kreeg hiervan een Oorkonde.

Dit konden wij natuurlijk niet zonder vervolg voorbij laten gaan… Wij waren voor de shows al een tijdje opzoek naar een nieuwe animatie-hit, maar deze bleef uit in Nederland (Enkel in België had Studio 100 nog diverse successen, maar wij traden maar zelden op in België toen). Maar na het zien van de film Happy Feet, had ik goede zin om te gaan werken (nachtdienst)… nog met de feel good muzieksfeer in mijn lijf kwam ik plots op de tekst van het refrein. De ochtend na het werk, die tekst gestuurd naar DJ Kicken (die die dag de studio had gereserveerd voor een van zijn eigen nummers af te werken, maar hij zij toen dat ik maar om 9 uur in de studio moest zijn om te kijken wat we ermee konden doen…
In de studio aangekomen was iedereen heel enthousiast over de tekst, maar deze was natuurlijk onvolledig en zonder muziek.
Dus maakte de producer Raymond. J.E. Houben er een deuntje voor, intussen waren DJ Kicken en ik bezig met het denken over de tussen teksten. De titel is Pinguïndans geworden omdat het natuurlijk een dansje is maar doordat de inspiratie kwam van de film “Happy Feet”, met de pinguîns natuurlijk, dus werd het de Pinguïndans. De muziek was klaar en we konden inzingen… dit ging heel snel, ook de 2e, 3e, 4e stemmen en het koortje ging goed…
even luisteren, nog eens en nog eens en toen wist Henri Kicken wat hij moest inspreken en dit stond er ook snel op..
alles juist zetten, wat masteringswerken aan de vocalen, en de effecten en het liedje was klaar…. Die week kochten we meteen een Pinguïnpak om aan te trekken in de shows.
Het weekend erna was de CD-Single Presenatie van een andere single van DJ Kicken – The Sequal (lalala) en nog enkele andere artisten van de platenmaatschappij BIP Records Belgium….. DJ Kicken had toegezegd de hele boel aan elkaar te draaien, en moest ik dus ook mijn entertainment doen, Ik deed mijn Pinguïnpak aan en Kicken introduceerde mij als verrassing voor iedereen.
Na afloop van het optreden kwam John van Noten, de baas van BIP-Records Belgium, direct naar ons toe
en wilde het graag op CD-Single uitbrengen, wij gingen natuurlijk akkoord (want daar hoopte wij op).

 • Ik verhuis naar Kerkrade – Limburg – Nederland. Naar de Nieuwstraat, dat is pal op de grens met Duitsland, de ene kant van de weg is nog gewoon Nederland en de andere kant van de straat is Duitsland (wel een raar zicht als het lichten van de lantaarnpalen aan gaan).
2008
 • Het duurde wel nog een hele tijd… tot januari 2008 tot de CD-Single ook echt uitkwam, dit doordat de 3D Geanimeerde Video-Clip aardig wat tijd in beslag nam (vooral toen was 3D animaties maken nog heel moeilijk).
 • De Pinguïndans bereikte in België in de Ultra Top 50 plaats #12, in de Vlaamse Top 30 stond het nummer 8 weken op nummer #1 !!!
  in Nederland in de Single Top 100 op nummer #52 (dit kwam door de late uitlevering van de CD-Singles door het label (Berk Music), dat de rechten had voor distributie (verdeling) in Nederland

2009

De Duitse Versie van de Pinguïndans “Pinguin Tanz” staat in de iTunes Top 100 van Duitsland en Oostenrijk, beide hoogste positie #39.

 • Ik heb bij het optreden op nieuwjaarsdag, mijn huidige vrouw leren kennen. Zij heeft nog 4 broers en 4 zussen, terwijl ik maar 1 broertje heb en zij was (na enige tijd) zwanger; Hierop heb ik bepaald om te verhuizen naar het Belgisch Limburgse Sint-Truiden (dorp Velm), het blijft wel Limburg 🙂
 • Medio Mei krijgt ze een misval. Vrijwel meteen erna was ze terug zwanger, ditmaal van een tweeling, ook nu krijgt ze van 1 van de 2 een misval – de andere was gezond.
 • 11 September trouwde ik met Kelly Willems.

2010
 • Mijn vrouw bevalt van onze eerste dochter Miley op “As”-Woensdag 17 Februari 2010 in het Sint-Trudo Ziekenhuis te Sint-Truiden – Limburg – België;
  Na een problematische bevalling, ik verloor toen bijna zowel mijn vrouw als mijn dochter.
  Mijn dochter was bijna verstikt in het vruchtwater, dat vast zat in haar luchtpijp, toen stonden er binnen 1 minuut 13 artsen op de verloskamer… Mijn vrouw hadden ze in een ader geknipt, maar doordat ze zich eerst om onze dochter bekommerde was mijn vrouw bijna dood gebloed, met nog maar een bloeddruk van 6 over 3 / 60 over 30 was dit véél te laag. Uiteindelijk is alles goed gekomen, gelukkig.

2011
 • De Papagaaientwist komt digitaal uit als single.
 • Mijn vrouw was terug zwanger.
 • Op 29 November 2011 bevalt mijn vrouw van onze zoon Ilay te Sint-Trudo Ziekenhuis te Sint-Truiden – Limburg – België;

2012

2012
 • Als opvuller voor optredens werden er in 2008 al diverse re-makes gemaakt van bekende nummers (met toestemming),
  als eerste kwam “Zwaai Maar Met Je Handen” (Stamp Met Je Poten) uit, het Nederlands origineel is natuurlijk van Peter Koelewijn.
 • PSY – Gangman Style was een echte rage, net nadat het hoog binnen kwam in de hitlijsten maakte wij met Schiffie & Co.
  de allereerste Nederlandstalige versie ervan: “Bijna Beroemd [Schiffie Stijl]” als zelfspot nummer, er werd wel een video-clip voor
  gemaakt. Het nummer werd ook geregeld gedraaid op Radio 3 FM (Nederland) in de Koen & Sander Show.

2013
 • Pinguïntrein, is de opvolger en re-make van onze eigen eerste single de La-La Polonaise.
 • Met de start van het Kermis seizoen kwam de single “Op De Kermis” uit, daar een van de Co’s/De Voice-Over niet mee werkt
  aan de single had ik entertainer/zanger Dirk-Jan Deelen van de Après-Ski-Hut Rotterdam (Nederland) gevraagd om met mij samen
  dit nummer in te zingen. Iets later kwam ik op het idee om er een tweede versie van te maken, voor de vakantie.
  Dit werd de “B-Kant”/het andere nummer op de (digitale) single: “Op Vakantie“.

2015

Tsjoeke Tsjakke (Pinguïn-Versie), met lichte aanpassingen in de tekst van het origneel (de versie van) DJ Nico,
is deze versie een ware Vakantie-Hit geworden en wordt door diverse animatie-teams, kinderanimatie, etc. gebruikt.

2016

Toen werd het even stil. Doordat ik mijn 1e Hernia kreeg.

2017

7 November, krijg ik het verschot in mijn rug, na grondige onderzoeken bleek dat ik meerdere Hernia’s en Discutabele Hernia’s heb,
3 in mijn onderrug, 3 in mijn middenrug, 2 in mijn nek en ik heb een dubbele “S”-rug en mijn rechterbekken heeft slijtage.

Hierdoor is optreden (tenminste volledige optredens en ver weg liggende plaatsen) niet meer mogelijk, Helaas stopt een fijn tijdperk voor mij met veel optredens en heel veel leuke activiteiten, evenementen, etc. meegemaakt te hebben en veel mensen, DJ’s en Artiesten leren kennen, waarvoor ik dankbaar ben !

2019
 • Corona/Covid-19 was er ineens die veel op zijn kop gezet heeft. Op vraag van de (oude) platenmaatschappij BIP-Records Belgium,
  die de Pinguïndans en de Papagaaientwist hadden uitgebracht, maakte wij een nummer over het thema hygiëne…
  …Dat je vaak en goed je handen moet wassen en/of ontsmetten. Om dit leuker te maken voor de Peuters, Kleuters en Kinderen van
  basisscholen, hebben wij het nummer de “Handenwasshow” gemaakt, weer met een Geanimeerde Video-Clip*.
  Het nummer werd zelfs erkend als officieel voorlichtingsmateriaal voor Corona/Covid-19 voor kinderen, door zowel de
  Belgische Overheid als door de Europese Unie, waardoor ook Nederland.
  Het nummer staat zowel in 2019 als in 2020 in de Belgische iTunes Top 100, met hoogste positie nummer 5 !!!
  Int totaal heeft het nummer 26 weken hoog in de lijst gestaan, enkel de laatste 3 weken onderaan de lijst.
 • 11 September 2019 = Ik ben 10 Jaar getrouwd met mijn vrouw Kelly.

2020

Schiffie & Co. is terug met een leuk dansje en een grappige geannimeerde Video-Clip* met het nummer “Wapperen“.

2021

Wapperen staat begin van het jaar 3 maanden in de Belgische iTunes Top 100, met hoogste positie nummer 12 !!!

2023
 • Ik vier het bronzen huwelijk, 12,5 getrouwd.
 • Pinguïndans viert 15 jarige verjaardag (vanaf cd-single release)

2024
 • Nieuwe muziek is in de maak !